torstai 11. joulukuuta 2008

Kirjapäivitystä

Viime aikoina on tullut luettua ihan omaksi huviksi taas enemmän, johtuen varmaan tenttien puutteesta. Luen oikeastaan laidasta laitaan, mutta tiettyjä kausia on aina havaittavissa. Luin tuon paljon puhutun Stephenie Meyerin ensimmäisen, Houkutuksen. Pidin kirjasta kyllä, mutta en todellakaan olisi kuvitellut (luin sen 05 tai 06) että siitä nousisi tällainenkin haloo. Sarja jatkuessaan ei oikein jaksa pitää mielenkiintoa yllä, mutta kaipa ne loputkin tulee luettua, nyt olen siis lukenut vasta kolme ensimmäistä. On se ihan hyvä, mutta miksi ihmeessä ihmiset filmaatte jotakin Houkutusta, kun Hyperion- minisarja on vieläkin tekemättä? (Tietojeni mukaan Hyperionista ei olla tekemässä minisarjaa, mutta uskon itseni huijaamiseen.) Pitäähän se elokuva kuitenkin tietysti nähdä, jos ei muuten niin siitä ilmeisestä syystä.


Vampyyrilinjalla jatkuu myös toinen sarja, The Southern Vampire Mysteries, joka kertoo pienessä kylässä Lousianassa asuvasta tarjoilijasta Sookie Stackhousesta. Luin vasta ensimmäisen ja kai sitä voi suositella. Oikeastaan petyin siksi, että tuota sarjaa suositeltiin kun valittelin Houkutus- sarjaa huonoksi, eli odotukset olivat vain ihan liian korkealla :) Joka tapauksessa, Akateemisesta kirjakaupasta ensimmäinen osa Dead until Dark oli 8,50e, kirjastosta ei ainakaan kuukausi sitten löytynyt. Aloitan tänään tai huomenna junassa seuraavan osan, tuntuu niin ihanalta aloittaa uutta, hyvää sarjaa ja tietää sen vain jatkuvan ja jatkuvan (yhdeksäs osa ilmestyy kohta), varsinkin jos taso säilyy.
Luvussa myös Khaled Hosseinin ihana Tuhat loistavaa aurinkoa, jota itseasiassa tulinkin tähän kehumaan. Olen nyt puolivälissä, ja on mahdollisesti jopa parempi kirja kuin kirjailijan esikoinen Leijapoika. Hosseini toteuttaa sen mikä molemmilta ylläolevilta puuttuu, saa todella tuntemaan ja välittämään henkilöistään, heidän ymmärtämisensä lisäksi.

Lukulistalla on myös ehdottomasti vuoden Finlandia-voittaja. Itseasiassa olin jo varaamassa kirjastosta, kunnes tajusin että ei se voittamisen jälkeen ollutkaan niin helppoa, palkinnon jälkeen muutkin keksivät saman. Onneksi saimme töistä lahjaksi kirjan, jonka sai itse ihan valitakin, joten nappasin sen itselleni. Lukuvarauksia on jo kaverilta, äidiltä ja siskolta, pitää lukea nopeasti kunhan posti tuo :)

Ei kommentteja: