torstai 30. lokakuuta 2008

Kännykästä


Tarvitsen uuden puhelimen. Siis todella tarvitsen, olen nyt parin kuukauden ajan pärjäillyt Nokian vanhalla mallilla 8310, joka on kyllä periaatteessa täyttänyt tarpeeni koska sillä voi soittaa ja vastaanottaa tekstiviestejä. Huonona puolena on se, että sen akku loppuu jatkuvasti. Pidempien puheluiden aikana joudun pitämään laturia kiinni, mikä ei ehkä ihan sovi käsitykseeni kännykän tarkoituksesta :)

Omistin uudemman, nyt jo edesmenneen mallin, joka kohtasi loppunsa kesällä. Ensin soittoäänet/herätyskello eivät enää toimineet, eli kaiutin hajosi ja sitten ei kuulunut ääntä puheluissakaan :D Nyt olen viettänyt etsintäaikaa, idea on se että tuo puhelin olisi kätevä, mahdollisesti jopa hyvän näköinen, sillä voisi soittaa, lähettää tekstiviestejä, ottaa kuvia ja että samojen vastaanottokin onnistuisi. Olen myös jostain syystä ihastunut simpukkamalleihin, en sellaista ole aikaisemmin omistanut saati käyttänyt mutta nyt voisi olla aika. En ole myöskään rajoittunut hyvin vaatimattomiin tuloihini, isä lupasi ostaa luurin ennalta syntymäpäivä/joululahjaksi.

Vaihtoehto 1)
Eli Nokia 6600 fold, tietysti violettina. Tällä hetkellä hinta on vajaat 300€, siinä on hyvä kamera joka on ehdotonta plussaa, ilmeisen hyvä akku ja kaikenlaisia toimintoja jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta mutta joita en kokeilematta aivan käsitä. Yksi näistä on ilmeisesti hipaisutekniikkaan perustuva kansi, ja magneetin avulla toimiva läppä. Vaikuttaa hyvältä, enkä vielä ole ainakaan kuullut kenenkään sitä haukkuvan. Hinta on hieman suolainen mutta enhän minä sitä maksa. Sitä paitsi, se on niin kaunis!


Vaihtoehto 2)
Myös Nokian uutuus simpukka, 3610 fold. Tämä ajaisi saman asian, hinta on noin puolet pienempi ja tämän kanssa erillinen kamera olisi ehdottomasti tarpeen. Tuon 6600 hyvänä puolena on se että sillä voisi ottaa perustasoisia kuvia, en oikein usko että tästä olisi siihen. Luulen että joudun lähtemään Aleksanterinkadun Nokia-liikkeeseen hypistelemään.
Tässä puhelimessa on sekin hyvä puoli että sitten kehtaisin pyytää lahjaksi vielä jotain muutakin. Kameran olen todennäköisesti kuitenkin saamassa, vanhemmat ovat ostamassa uutta ja antaisivat vanhan, ihan kelvollisen Canoninsa minulle.

Mitä enemmän katselen näitä kuvia, sitä hankalampi on päättää. Luulenpa että menen ihan suosiolla maanantaina kuolaamaan näitä söpöläisiä ihan livenä.

Ei kommentteja: